Limes Laser

Lézervágás, lézergravírozás

Szakterületünk precíziós vágás és jelöléstechnika fa, plexi, papír, bőr, textil és számos más alapanyagra.

Keressen meg bennünket ötletével online szolgáltatásunkon keresztül! Töltse fel elképzelését és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot!  Amennyiben a file feltöltése nem sikerül, kérjük az üzenet szekcióban küldje el nekünk a terveket Wetransfer linkként, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot az info@limesmodel.hu email címen keresztül! Köszönjük!

  Folyamat

  Feltöltés

  Küldje el nekünk elképzelését lehetőség szerint pontos tervben, szerkeszthető formátumban megrajzolva (.PDF .SVG .DXF .DWG .CDR .AI .PLN .PLA) és elkezdhetjük az egyeztetést. A kontakt form-on keresztül Wetransfer linkként kérjük a fileokat. 

  Ellenőrzés

  Átnézzük a feltöltött fájlokat, felvesszünk Önnel a kapcsolatot és elküldjük az árajánlatunkat a rendelt termékre.

  Gyártás

  Miután minden kérdést tisztáztunk és Ön elfogadta ajánlatunkat, megkezdjük a termék  gyors és precíz gyártását.

  Átvétel

  Az elkészült termékeket átveheti személyesen irodánkban, vagy csomagküldő szolgálattal eljuttatjuk Önhöz.

  Plexi vágás, gravírozás

  A plexi, mint alapanyag nagyon jól vágható lézerrel ezért kiváló választás apró kis alkatrészek készítéséhez is. A vágási él tiszta marad teljesen, ezért ezt az anyagot csak akkor szoktuk maszkolni, ha a későbbiekben valami plusz felület kezelésre lesz szükség (festés, homokfúvás..). Gravírozás szempontjából szintén nagyon jól kezelhető. Egy gravírozott felülettel és egy kis élvilágítással máris egy jó dekor feliratot kaphatunk. Rétegezhetjük, akár több színű és vastagságú plexi használatával remek üzlet dekoráció, cégér készülhet belőle. Remek választás promóciós anyagok, egyedi tartó rendszerek, de még ékszerek készítéséhez is.

  Vastagságát tekintve érdemes teherbírást, rugalmassági tényezőket is figyelembe venni. Gépeink képesek a 10 mm vastagságú plexi lapokat is átvágni.

  Raktárunkban megtalálható több színű és vastagságú (0.3, 0.5, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 mm) alapanyag, konkrét elképzeléssel vagy csak egy kósza ötlettel is keressen minket bátran, beszerezzük hozzá Önnek a legmegfelelőbb alapanyagot.

  Papír vágás, gravírozás

  Lézerrel a papír egy nagyon szépen vágható alapanyag. Ugyanígy alkalmas lézerrel perforálásra és riccelésre. Fajtától függően nagyon aprólékos mintákat is szépen lehet kivágni, így készíthető akár csipke mintás meghívó, egyedi névjegykártya, dobozok, stencilek. Sok esetben azonban itt is, mint a fánál kormolódhat a vágási élek mentén az alapanyag, így gyakran ajánljuk, hogy maszkolással együtt történjen a gyártás amennyiben a kész termék nem lesz utólag lefestve vagy kezelve. Több fajtájú és vastagságú papírral dolgoztunk már az igazán vékony dekor papírtól a vastag kartonokig. Több anyagcsoportot is tartunk raktáron ezek közül, illetve a megrendeléshez való alapanyag beszerzését is vállaljuk. 

  Gravírozás szempontjából is egy jó alapanyag a papír, itt azonban szempont a vastagság és a szín, mivel nem minden anyagon lesz elég kontrasztos így ajánlatos először egy mintagyártást elkészíteni.

  Fa lézervágás, gravírozás

  A fa alapanyagok általában jól vághatók lézerrel. Mi több különböző faanyaggal is dolgozunk, pl.: furnér, balsa fa, rétegelt lemez és tömör színfa. Lézeres fa vágásnál a vágási él elszenesedhet, ennek mértéke függ a fa vastagságától és fajtájától is. Ilyenkor amennyiben nagyon pontos vágásra van szüksége érdemes egy vágás tesztet készíteni. Abban az esetben, ha tiszta vágási képre van szükség, maszkolást ajánljuk, ami megvédi a fa felületét a bekormozódástól. 

  Gravírozást tekintve szintén nagyon jó alapanyag. Különböző erősségű beállítással különböző mélységet illetve árnyalatot tudunk elérni, ami fa fajtánként változik, így a kívánt hatás elérése érdekében minden esetben egy teszt gyártást szoktunk javasolni.

  Több anyagot is tartunk raktáron, illetve vállaljuk az adott alapanyagok beszerzését, de hozott alapanyaggal is szívesen dolgozunk.

  Bőr & textil vágás, gravírozás

  Lézerrel a bőrök különösen szépen vághatók bizonyos vastagságig. Részletgazdag minták, képek is gravírozhatók a megfelelő felületminőségű bőrökre. Minél finomabb, egyenletesebb és világosabb a bőr felülete, annál szebb eredményre számíthatunk. Készítettünk már így egyedi bőr nyakörveket kutyusoknak, de noteszek és pénztárcák perszonalizása sem jelent akadályt. A textilek rojtosodás mentesen és gyorsan vághatók lézerrel, bizonyos anyagok, mint a farmer és a bársony akár gravírozhatók is.

  Kő és beton lézergravírozás

  Mint sok más természetes anyag, így a kő, márvány és a beton is jól gravírozható lézerrel legyen szó akár feliratok, vagy képek készítéséről. Maga az alapanyag keménysége határozza meg, hogy ezek a gravírok milyen mélységig tudnak behatolni az anyagba.  Általában a sötétebb alapanyagokat szoktuk javasolni, mivel tapasztalatunk szerint a lézergravír inkább kifehéríti a felületet, mint sötétíti. Azonban készítettünk már előzőleg festékkel bevont beton lapokra is gravírt, ebben az esetben a lézer a festék réteget eltávolítja és az alapanyag adja meg a kész minta színét és textúráját.

  Különleges alapanyagok

  A Limeslaser szolgáltatási üzletága a Limes Model Kft-nek., mely makett készítésre specializálódott, így több olyan alapanyagot is tartunk raktáron amely különlegesnek számít laikus körökben és nálunk könnyen elérhető modellezők számára. Ezen anyagok ismerete lehetővé teszi számunkra, hogy egyes egyéni projekteketnél egy esetlegesen jobban használható, megfelelőbb alapanyagot tudjunk ajánlani megrendelőinknek, nem csak makettek készítésére. 

  Ilyen például a prespán kartonok széles választéka, a buránó kartonok, sztirol és papír bakelit lemezek. Ezek mind jól vághatók lézerrel, nagy aprólékossággal rendelkező pici alkatrészek elkészítéséhez tökéletes alapanyagok. Vágunk lézerrel csiszolópapírt és műfüvet, valamint maszkoló anyagot is.

  Bélyegző készítés

  Cégünk vállal bélyegző készítést, legyen szó céges, vagy aláírás bélyegzőről, esküvői kiegészítőkről, vagy épp egy Ex libris lenyomatról. Önfestékező bélyegzők, de akár dombornyomók készítése sem jelent problémát.  Manapság ez bevált és elterjedt módszere akár a saját névjegykártya, akár a céges csomagolás perszonalizálásának.

  Maszkolás

  Mivel lézervágás során egyes alapanyagokból kiáramló por, ragasztó vagy gyanta bekoszolhatja, bemattíthatja a vágás mentén az adott terméket, ezért gyakran a maszkolást javaslunk Ügyfeleink számára. Vannak projektek amiknél fontos, hogy a vágott él teljes mértékben tiszta, ködölés mentes legyen. Ilyenkor egy vékony papír alapú maszkoló réteget ragasztunk rá, amely vágás után könnyen eltávolítható, teljesen tiszta felületet hagyva maga után. Azonban, ha termék a későbbiekben még csiszolva, festve vagy más felületkezelésnek lesz kitéve akkor ez Önnek nem szükséges. Vannak projektek amelyeknél a maszkoló réteget éppen azért használjuk és vágjuk az alapanyagon formára, mert kimondottan csak egy rész lesz felületkezelve. Ez egy egyszerű megoldása lehet a festett táblák, alkatrészek elkészítésére is.