hu Magyar

Történetünk

2002-ben találkoztunk először a Művészetek Palotáján dolgoztunk mindketten csak más-más feladatkörben. Robi készítette a reprezentációs műanyag makettet, Géza pedig az építésziroda munkáját segítette az épület külső, belső tereinek munkaközi balsafa makettjeivel. A „Zobokis” munkakapcsolatból barátság, majd közös makettező munkák születtek.

2006-tól vállvetve építettük közös jövőnket egy kis belvárosi lakás szobájában. Azzal, hogy Robi a makettezők minden részletre kiterjedő alaposságát hozta, Géza inkább az építészekre jellemző strukturális, absztrahált hozzáállását képviselte, nagyon sikeres együttműködés kezdődött.Minden feladatnál azt az oldalunkat hasznosítottuk jobban, ami épp a legjobb megoldást eredményezte.Minden megbízásnál törekszünk az egyedi termékfejlesztés szemléletét megvalósítani, hogy megrendelőink valóban úgy érezzék, egyedi makettet vehetnek át.

A 2008-as válság már egy 100m2-es, még mindig belvárosi lakásból kialakított műhelyben ért minket. Nehéz évek következtek számunkra is, de optimista hozzáállásunknak és töretlen fejlesztési kedvünknek köszönve átvészeltük a megbízásokban szűk éveket. Mivel makettezési munkánk száma jelentősen lecsökkent igyekeztünk új területekben kamatoztatni tudásunkat és gépparkunkat. Így született a Limes laser, mint önállóan is működő tevékenységünk és a makett kiegészítőket gyártó és forgalmazó webshopunk.

A válság évei arra mindenképp elegendők voltak, hogy a Limes model márkanév egyre több helyen vált ismertté, így amikor 2012-től újra kezdett magára találni az építőipar, számunkra is egyre szélesebb körből érkeztek az érdekesebbnél érdekesebb kihívások. Az évek alatt fokozatosan növekedtünk létszámban és műhelyben egyaránt. 2015 májusában beköltöztünk új, 380m2-es műhelyünkbe, ahol minden körülmény sokkal ideálisabban segítette munkánkat. Folyamatosan törekszünk, hogy szakmailag a legfrissebb megoldásokkal dolgozzunk, így saját 3D nyomtatónkkal létrehoztuk a Limes print-et, ami nem csak a belsős munkáinknál, de külső megbízások teljesítéséhez is elengedhetetlen segítséget nyújt. A tágasabb műhely lehetővé tette, hogy megvásároljuk a második, kimondottan nagy munkaterületű lézergépünk megvásárlását. A fejlesztésben továbbra is hiszünk, így terveink szerint hamarosan megkezdheti tevékenységét a Limes CNC is.

15 fős állandó csapatunk dinamikusan tud további kollégákkal bővülni, ha a megbízás úgy kívánja. A cégalapítók eltérő, de egymást jól kiegészítő szemléletét az új kollégák is magukénak tudhatják, hisz a csapatban épp úgy megtalálhatók a mérnöki mind a művészeti területek képviselői.

Kövess minket

További üzletágaink