hu Magyar

ZZ2 tengeralattjáró

Filmes makett
Méretaránya M1:4
Megbízó: Laokoon film

A jobbára épületekhez szokott csapatunk szinte katartikus örömmámorban úszott, amikor lehetőségünk nyílt egy minden korábbi munkánktól eltérő megbízás teljesítésére.
Ahogy azt bizonyára sokan tudják, egy film készítését nagyon nagy titkolózás előzi meg, így mi is csak a legszükségesebb információkat kaphattuk meg a munkánkhoz. Azt elárulták, hogy egy spanyol ifjúsági mozifilm második részét forgatják hazánkban, amihez természetesen a díszleteket és a többi forgatási segédletet jobbára magyar alkotók készítik. A sztori néhány fiatalról szól, akik egy sziget kastélyába érkezvén hihetetlen kalandokat élnek át. Ezzel nem igazán elégítették ki bennünk az egyre jobban furdaló kíváncsiságot, és később a forgatási helyszínekre eljutván is nagyon nehezen tudtuk összerakni, ebből mi is kerekedik ki a végén… Nekünk is meg kellett várni a nyilvános premiert, és azóta bárki számára elérhető Netflixen.
Annak ellenére, hogy merőben más volt a feladat, a munka nagyjából hasonló lépésekben folyt, mint egy „normál” épületmakett esetében.
A titoktartási kötelezettség aláírása után megkaptuk a terveket, látványokat, ami alapján minta makettet kellett készítenünk. A steampunk stílus sajátossága az öregített, befolyatott, szegecselt fémfelület, amit kitörő lelkesedéssel készítettünk el. Megbízóink rendkívül meg voltak elégedve a bemutatkozó munkával, így később nagyobb szabad kezet kaptunk a kisebb részletek megvalósításánál. Mivel a forgatáshoz 1:1-es részlet is készült, illetve a mi nagyjából négyszeres kicsinyítésű makettünk is, fontos volt, hogy a vásznon ne lehessen megkülönböztetni az eltérő díszletelemeket. Annak ellenére, hogy egyes részletek, mint például a forgólapát a mi makettünkre később CGI technikával kerültek fel, bizonyos elemeknek nálunk is mozogni kellett. Ilyenek voltak a terelőlapátok, horgony, szigony, és a külső belső világítás is. A makett méreténél fogva az irodánkból egyedül Bodza kutya tudta valójában birtokba venni a járművet, de a filmben megnézhetitek, hogy a szereplők milyen vízi kalandokat éltek át benne.

 

M44 Kőrös Híd

Kunszentmárton

Széchenyi Lánchíd

Budapest

GANZ Konténeres Turbina

Kövess minket

További üzletágaink